Blogi

Hapendamise kunst

Ühel päeval ma lihtsalt hakkasin omale toitu hapendama. Ma isegi ei jõudnud mingit infot veel otsida, et mida ja kuidas, kui juba asusin olemasolevat kraami purki ajama - lillkapsas, porgandid, petersell... Hästi tuli välja ja maitsev oli.
Siis alles hakkasin uurima hapendamise kohta täpsemalt ja üldisemalt ning ka nende piimhappebakterite kohta - miks nad ikka nii vajalikud meile on...
Loe lisaks

Annapurna lugu

Annapoorṇā või Annapūrṇā
Nimi Annapurna tuleneb kahest sanskritikeelsest sõnast: anna, mis tähendab toitu ja purna, mille tähendus on täielik või külluslik. Annapurna tähendus on: “See, kes on külluslik toidu poolest” ehk “See, kes toidab”. Jumalanna Annapurna on üks Ema Parvati, Isand Shiva kaasa, vormidest.
Loe lisaks